skip to Main Content
Antieke Spullen Vinden Voor Binnen

Antieke spullen vinden voor binnen

Voeg een uniek element aan je huis toe

Wil je je huis meer karakter geven? Combineer dan oud met nieuw! Maar waar vind je nu de mooiste en uniekste antieke bouwmaterialen en accessoires? In mijn favoriete tv-programma (Salvage Hunters op Discovery Channel) bezoekt antiquair Drew Pritchard oude gebouwen en verzamelaars en doet daar de mooiste vondsten. Lees in dit blog hoe ook jij zulke unieke elementen aan je huis kunt toevoegen.

Antieke bouwmaterialen geven uw project meer karakter

Oude ambachten verdwijnen en door de stijging van het uurloon is het niet mogelijk meer om spullen te maken zoals vroeger. Gelukkig waren deze spullen van uitstekende kwaliteit, waardoor ze ook vandaag de dag nog in uitstekende staat zijn. Ze komen vaak weer beschikbaar bij de sloop van oude gebouwen zoals: kerken, scholen en andere authentieke gebouwen. Drew bezoekt ze allemaal en vist elke aflevering de krenten uit de pap. Zo vindt hij de mooiste materialen en voorwerpen voor een prikkie.

Zelf op zoek

Zo makkelijk als Drew ze op televisie lijkt te vinden, gaat het in de praktijk niet. Het is in de realiteit natuurlijk niet altijd raak. En bovendien worden oude gebouwen worden vaak professioneel ontmanteld door gespecialiseerde bedrijven. Zo hebben wij als particulier het nakijken. Gelukkig gaan de materialen niet verloren, maar kunnen we ze gewoon bij deze bedrijven kopen. Hoewel het natuurlijk iets minder avontuurlijk is dan zoals Drew het doet, biedt het ook voordelen. Zo vind je veel unieke voorwerpen voor je interieur op één plek en kun je op je gemak kijken en vergelijken.

Maak je huis uniek

Met je vondsten kun je vervolgens je huis of inrichting meer karakter geven. Met een prachtige oude kloostervloer, maak je je huis uniek en krijgt zelfs een nieuwbouwhuis een authentieke uitstraling. Maar ook met een echte industriële lamp, een oude radiator, kraan of oude deuren krijgt je huis direct meer karakter. Of maak een meubel van oude materialen zoals een tafel van mooie oude balken! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ben je zelf niet zo handig? Lees dan hier hoe ik mijn eigen tafel liet ontwerpen!

Back To Top