skip to Main Content
Licht Of Donker Vloerkleed

Licht of donker vloerkleed

Soms wil je nét even wat meer sfeer in je woon- of slaapkamer aanbrengen. Een mooi vloerkleed kopen is dan een simpele maar effectieve stap, bijvoorbeeld zo’n prachtig licht kleed. Nou is dat in veel gevallen absoluut waar maar vergis je niet in een donker vloerkleed, want ook die is absoluut geschikt voor het creëren van meer sfeer. Sterker nog: in interieurstijlen als klassiek en industrieel leent een donker vloerkleed zich uitstekend voor het vergroten van de ambiance! Hieronder lees je in het kort hoe dat precies zit!

Licht + licht = super Scandinavisch!

In de bekende lichtere interieurstijlen zoals Scandinavisch maar ook modern en Japandi (een blend van Scandinavisch en Japans) kun je er écht niet om heen: licht kleuren! Dat geldt voor zowel de hele sfeer en look and feel in deze interieurs als wel voor de kleuren en tinten die worden toegepast voor bijvoorbeeld meubels en elementen.

Nogal logisch dat wanneer je kijkt naar de vloerkleden, deze ook bijna altijd licht zijn. Dat kan variëren van wit en beige tot de meer zachte pastelkleuren. Wanneer je dat een hele felle of juist donkere kleur vloerkleed kiest, dan is de kans erg groot dat dit afbreuk doet aan je woonstijl. Niet doen dus!

Donker vloerkleed: onmisbaar bij industrieel!

Zo’n donker vloerkleed, die zie je echter wél weer in een totaal andere woonstijl. Denk maar eens aan de industriële woontrend met zijn mooie, donkere vloeren. Toch is dat misschien wel even net te spannend voor je, om te besluiten om een gietvloer of een hele donkere kleur laminaat of parketvloer neer te leggen. Begrijpelijk, maar er is wel een slimme oplossing om datzelfde effect te creëren. Hoe? Met een groot donker vloerkleed natuurlijk!

Een groot donker vloerkleed zorgt namelijk ook voor die mooie industriële onderlaag in je woonkamer. Je hebt dan eveneens het grote voordeel dat je er voor kunt kiezen om dat donkere vlak in een bepaalde hoek van je woning neer te leggen, zodat je op een andere plek weer een wat lichtere setting kunt creëren. Zo heb je gelijk een mooi samenspel tussen licht en donker!

Back To Top