skip to Main Content

Ik heb te maken met een suikerverslaving

Ik zit al een tijdje opgescheept met een suikerverslaving, en ik kan je vertellen dat het niet zo leuk is. Het lijkt namelijk allemaal heel normaal, dat je al die suiker consumeert die je overal om je heen in overvloed kunt vinden. Het is echt zo, kijk maar om je heen! Het is ongelooflijk om te zien hoeveel dingen allemaal suiker bevatten, en al helemaal als je je bedenkt dat je echt niet door hebt hoeveel suiker je eigenlijk dagelijks binnen mag hebben om het gezond voor jezelf te houden.suikerverslaving

 

Hoe los je het op?

Ik heb er dus jarenlang heel veel moeite mee gehad om mijn eigen suikerconsumptie een beetje in te dammen en dat is op zich uiteindelijk wel gelukt maar ik vond het niet per se leuk. Als je zo ontzettend gewend bent om iedere dag meerdere keren per dag een grote hoeveelheid suiker te consumeren, dan wordt het dus op een bepaald moment echt een verslaving, en dat is absoluut niet wat je wil, kan ik je vertellen. Dan krijg je klachten van permanente misselijkheid, acne en allemaal andere nare dingen waar je niet op zit te wachten.

 

Dus: gewoon minder suiker eten?

Het zou inderdaad al helpen als je gewoon minder suiker eet, maar dat is natuurlijk ook niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je zal moeten opletten bij alles wat je koopt hoeveel suiker erin zit. En je zal ervan schrikken hoeveel suiker overal in zit, voornamelijk in verwerkte producten waarvan je echt niet zou verwachten dat er zo ontzettend veel suiker in zit. Ja, het is soms werkelijk ongelooflijk als je ziet hoeveel troep er daadwerkelijk in eten zit waarvan je ook gewoon verwacht had dat het in ieder geval nog een beetje gezond was. Ja, schijn bedriegt.

Back To Top