skip to Main Content
Oeps, Buitengesloten

Oeps, buitengesloten

Zo kom je snel weer binnen

We kennen het beeld allemaal. Iemand rent in zijn kamerjas op zijn pantoffels met de container in de hand de straat op om de vuilnisman in te halen. En dan valt de deur dicht, oeps! Afgelopen dinsdag was ik die persoon. Helaas wonen er geen kennissen in de buurt die een reservesleutel hebben, maar gelukkig heb ik mijn mobieltje 24 uur per dag in de hand. Ik probeer het af te leren, maar die dag kwam het even goed van pas. Ik heb direct een slotenmaker gebeld. Die stond binnen 30 minuten voor de deur. Gelukkig maar, want het was koud!

Het gebeurt ons allemaal

Ik voelde me natuurlijk wel even stom dat dit mij was overkomen. Maar de man aan de andere kant van de lijn was heel aardig. Hij vertelde me absoluut niet zelf aan het slot te gaan rommelen. 30 minuten zei hij, dan ben ik er. Zo gezegd, zo gedaan. Hij had het slot inderdaad zo open. Omdat hij er toch was hebben we direct de inbraakveiligheid van het huis doorgenomen. Het slot van de voordeur was al behoorlijk verouderd en piepte en kraakte al geruime tijd. Om nieuwe problemen in de toekomst te voorkomen heb ik dit direct laten vervangen door een modern slot met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Goed voor mijn veiligheid, slecht voor de inbrekers. Zo zie ik het graag.

Eind goed, al goed

Dat was weer een heel avontuur en ik ben weer een ervaring en een nieuw slot rijker. Wel heb ik direct één van mijn nieuwe huissleutels met de buurvrouw geruild zodat we allebei een extra optie hebben als we onszelf buitensluiten. Ben je ook buitengesloten en wil je graag door diezelfde aardige slotenmaker worden geholpen? Kijk dan hier voor een slotenmaker in de buurt.

Meer lezen over mijn belevenissen? Misschien vind je dit blog dan ook interessant.

Back To Top