skip to Main Content
Help Mijn Baas Wil Dat Ik Payroller Wordt!

Help mijn baas wil dat ik payroller wordt!

Wat verandert er voor mij als payroller?

Onlangs hoorde ik dat het bedrijf waar ik werk overstapt op payrolling. Ik voelde alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen. Na van de eerste schrik te zijn bekomen, ben ik uit gaan zoeken wat dit betekent voor mij als werknemer. In dit blog lees wat payrolling is en wat het betekent voor jou als werknemer! Lees snel verder.

De eerste schrik

Hoewel ik mij kapot schrok, wist ik eigenlijk niet wat payrolling was. Ik dacht dat ik een soort tweederangs werknemer zou worden, zonder rechten en toekomstperspectief. Dat is gelukkig niet het geval. Het bleek paniek om niets en zie ik de toekomst inmiddels weer met vertrouwen tegemoet. Toch leek het me goed om dit met jullie te delen.

Wat is payrolling

Bij een payrollconstructie draagt een bedrijf het juridisch werkgeverschap over aan een payrollbureau. Hierbij kom je als werknemer op papier in dienst bij het payrollbureau. Zij regelen vanaf dat moment alle juridische vraagstukken en de administratie. Voor een bedrijf is dit aanlokkelijk, omdat ze zo veel tijd besparen en de administratie en juridische vraagstukken worden behandeld door een specialist. Deze is volledig op de hoogte van CAO- en wetswijzigingen en zorgen dat deze juist worden toegepast.

Wat betekent payrolling voor jou als werknemer

Tot mijn opluchting verandert er voor mij als werknemer nagenoeg niets. Ik behoud mijn opgebouwde rechten, en mijn arbeidsvoorwaarden blijven hetzelfde. Het juridische gedeelte wordt geregeld door het payrollbedrijf, en ik zal omdat ik op papier bij hen op de loonlijst sta, door hen worden uitbetaald. Maar mijn baas blijft gewoon mijn baas. Afspraken over werktijden, loon en vakantiedagen worden gerespecteerd en blijf ik ook in de toekomst gewoon met hem maken.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over payrolling? Neem dan een kijkje op de website van dit payrollbedrijf. Ben je net als ik van de schrik bekomen en heb je meer behoefte aan iets luchtiger materie? Lees dan mijn blog over de lekkerste drankjes voor de feestdagen!

Back To Top