skip to Main Content
De Juiste Afwerking, Belangrijk Voor Een Piekfijn Interieur

De juiste afwerking, belangrijk voor een piekfijn interieur

Breng eenheid in het interieur

Mijn woonstijl liet zich tot voor kort het beste omschrijven als rommelig. Maar nu het voorjaar is, begint het net als ieder jaar weer te kriebelen. Naast de grote schoonmaak heb ik dit jaar ook de ramen en deuren in mijn woonkamer vervangen. Dit had de timmerman zo geregeld, maar het uitzoeken van het beslag kost helaas wel meer tijd dan verwacht. Dat had ik liever anders gezien, maar het is wel heel belangrijk om de eenheid in een woonkamer te behouden.

Meer eenheid met het juiste raam- en deurbeslag

Beslag is alles wat aan een deur of raam bevestigd wordt. Denk maar aan scharnieren, deurkrukken en sluitwerk. Deze kleine dingetjes bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van een huis. Past alles goed bij elkaar? Dan heb je meer eenheid in jouw interieur en dus ook meer rust. Heel belangrijk als je een zwak voor leuke spulletjes en snuisterijen hebt en kapitaalkrachtig genoeg bent om ze te kopen. Sla hierbij geen deuren of ramen over want het doet echt afbreuk aan de inrichting. Je verwacht dat bijvoorbeeld het beslag van een valraam niet zo opvalt, maar je weet dat het er zit en het wordt een dagelijks terugkerende ergernis omdat jouw huis dan nooit helemaal af is.

Bepaal de sfeer

Met de juiste stijl beslag zorg je niet alleen voor meer eenheid, maar ook voor meer sfeer. Dit kun je zelfs nog doortrekken door ook de greepjes en scharnieren van de kasten mee te nemen. Zo ontstaat er harmonie en creëer je de sfeer waar je naar verlangde.

Hoe vind je het juiste beslag?

Beslag vind je op veel plaatsen: in de bouwmarkt, bij de leverancier van je deuren, maar natuurlijk ook op internet. Zo vind je zelfs het valraam beslag voor dat raampje boven de deur in de juiste stijl en zo is alles in evenwicht met elkaar.

Wil je nog wat leuke spulletjes toevoegen aan de inrichting om jouw huis helemaal af te maken? Lees dan ook mijn blog over het vinden van mooie antieke spullen.

Back To Top