skip to Main Content
Woontrends 2022

Woontrends 2022

De nieuwe interieurtrends van 2022

Wil je zeker weten dat jouw interieur ook in het nieuwe jaar weer helemaal past bij de laatste mode? Lees dan zeker verder, want ik ben speciaal voor jou op zoek gegaan naar de mooiste woontrends van 2022. Ik heb de leukste nieuwe trends verzameld en onder elkaar gezet in dit blog.

Zwart is uit, bruin is in

Heb jij standaard zwarte meubels omdat ze zo lekker met alles combineren? Geef ze dan in 2022 maar een likje verf, want bruin is de nieuwe trendkleur dit seizoen. Bruin oogt minder hard dan zwart en past goed in een interieur met natuurlijk en neutrale tinten. Maar deze hippe basiskleur is gelukkig ook nog steeds heel goed te combineren met allerlei andere kleuren.

Cirkels en ronde vormen

Niet alleen op het gebied van kleur willen we het allemaal wat minder hard. Ook wat betreft de vormen kiezen we in 2022 liever voor rond dan voor vierkant. De zachte lijnen passen helemaal bij de trends van dit moment. Er zijn heel veel manieren om te zorgen voor meer ronde vormen in je interieur, zoals:

  • Ronde vloerkleden
  • Pebbles op de vloer of aan de wand
  • Ovaalvormige koffietafels
  • Ronde spiegel aan de muur
  • Bank met afgeronde hoeken

Duurzaamheid is hip

Duurzaamheid is niet alleen heel belangrijk, het is zelfs hip. De consument is steeds bewuster bezig met het maken van duurzame keuzes en de ontwerpers spelen hier slim op in. Daarom zullen we ook veel meubels van gerecyclede materialen in de winkels zien het komende jaar.

Geïnspireerd door de jaren zeventig

Het laatste dat me opviel, is dat veel ontwerpen komend seizoen geïnspireerd zijn op de jaren zeventig. We zien ook op het gebied van interieur en styling veel hout, bloemetjes en oranje voorbij komen.

Wil jij het hele jaar door op de hoogte blijven van de nieuwste interieurtrends? Houd dan zeker mijn pagina met blogs over interieur in de gaten.

Back To Top