skip to Main Content

5 redenen om vandaag nog een airco te kopen

5 redenen om vandaag nog een airco te kopen

Waarom je nu actie moet ondernemen

Heb je nog geen airconditioning? Dan wordt het nu wel tijd om actie te ondernemen, want het warme weer komt er alweer snel aan en voor je het weet grijp je mis. De airco prijzen zullen weer stijgen tot recordhoogtes en er zal geen aircomonteur meer te krijgen. Daarom schrijf ik met een ijsje in de hand dit blog zodat jij er tijdens de warme zomermaanden comfortabel bij zit.

1. Goede nachtrust

Tijdens onze slaap herstellen we van de indrukken en inspanning van de dag. De ideale slaaptemperatuur ligt zo rond de 18 graden Celsius. Is het warmer, wat al snel het geval is tijdens de zomer, dan herstellen we minder goed. Je bent dan de volgende dag niet goed uitgerust. Dat gaat van kwaad tot erger zolang de hitte aanhoudt. Met airconditioning houd je de temperatuur het hele jaar door op de ingestelde waarde.

2. Comfortabel thuiswerken

Ik en velen met mij werken graag thuis vanwege de grote vrijheid die het geeft, om nog maar te zwijgen over de reistijd die je bespaart. Maar dan moet je wel kunnen werken thuis en dat gaat een stuk minder zonder airco als het binnen boven de 30 graden is.

3. Slapen wanneer je wilt

Als het heel warm is duurt het tot na middernacht tot het koud genoeg is om in slaap te vallen. Maar vaak moet je er ook weer vroeg uit om je huis te luchten zodat het overdag enigszins houdbaar is. Door de temperatuur te controleren met airconditioning houd je controle over wanneer je slaapt en hoe lang.

4. Stroom genoeg dankzij zonnepanelen

Airconditioning kost natuurlijk ook stroom, maar aan de andere kant: die heb je in overvloed tijdens zonnige dagen. En geloof me, die laat je graag ten goede komen aan je airco wanneer de temperaturen oplopen.

5. Niet morgen maar nu

Reden nummer vijf ligt eigenlijk voor de hand. Als je te laat actie onderneemt, kun je pas in het najaar terecht en dan ben je waarschijnlijk al verdampt!

Hup in de telefoon

Je kunt dus beter vandaag dan morgen een erkende airco installateur in de arm nemen. Ben je toch te laat? Misschien heb je dan nog iets aan mijn tips om in slaap te komen tijdens een hittegolf.

Back To Top