skip to Main Content

Waarom kiezen voor een hoogpolig vloerkleed?

Vloerkleden vind je in alle kleuren en stijlen, soorten en maten en je hebt waanzinnig veel varianten! Ondanks al die verschillen kun je wel een scheiding maken tussen de twee belangrijkste eigenschappen van een vloerkleed: een laagpolige of juist een hoogpolige variant. Dat heeft te maken met de hoogte van het opstaande weefsel (de pool). Bij een hoogpolig vloerkleed is die in de regelmaat minimaal drie centimeter. En dé trend die ieder jaar weer terugkeert is de populariteit van dit type vloerkleed. Hoe zit dat eigenlijk?

Hoogpolig = super zacht!

Een hoogpolig vloerkleed is in de eerste plaats natuurlijk super zacht en dat maakt het dé sfeermaker bij uitstek, zeker wanneer de dagen korter worden en je lekker binnen wilt zijn! Niet alleen oogt zo’n tapijt knus en gezellig, je kunt er ook nog eens heerlijk op zitten of liggen. Zit je in de wintermaanden lekker met z’n allen voor de televisie en is de bank te klein? Neem dan lekker plaats op dit kleed, want met zo’n kleed heb je er een heerlijk warm plekje bij! En omdat deze kleden er echt in alle mogelijke kleuren en stijlen zijn, vind je altijd wel een kleed dat matcht met jouw persoonlijke woonstijl.

Isolatie van temperatuur én geluid

Een hoogpolig vloerkleed isoleert ook nog eens ontzettend goed! In de wintermaanden heb je met een hoogpolig vloerkleed een heerlijk warme ondergrond. Zeker als je ‘s ochtends vroeg net uit bed stapt is dat natuurlijk wél zo prettig en dat maakt dit kleed dus ook zeer geschikt voor de slaapkamer! In de zomer is een hoogpolig vloerkleed trouwens juist weer lekker koel aan je voeten, en daardoor zijn deze kleden echt ideaal om het hele jaar in huis te hebben liggen. En nog een andere vorm van isolatie waar je misschien niet gelijk aan zou denken is geluid dat wordt geïsoleerd: een hoogpolig tapijt zorgt er namelijk voor dat geluid niet meer door je woonkamer galmt. Wel zo prettig voor je buren!

Back To Top