skip to Main Content
Trendy Huis- En Tuinverlichting

Trendy huis- en tuinverlichting

Leuk om te krijgen, leuk om te geven

Verlichting is nodig voor de zichtbaarheid in huis, maar staat natuurlijk ook bekend als een van de meest sfeermakende elementen in een interieur en een buitenomgeving. Zo kunnen gekleurde lampen de stemming in huis bepalen en kunnen grondspots een kleine tuin ineens een stuk groter doen lijken. De opkomende trends variëren tussen opvallende lampen en heel subtiele verlichting. Wil je weten wat je komend seizoen kunt verwachten? In dit blog lichten we trendy huis- en tuinverlichting toe!

Van vintage tot high-tech lampen

Voor een upgrade van de verlichting in je huis en tuin hoeft je echt niet meteen je hele portemonnee binnenstebuiten te draaien. Door stijlen te mixen kun je redelijk wat geld besparen. Dat doen veel mensen! Zo vind je in tweedehands winkels de meest fraaie, vaak vintage, lampen die je in huis kunt plaatsen. Je moet er wel een beetje moeite voor doen, en soms moet je er gewoon tegenaan lopen, zoals dat heet. Het is dan wel handig als je een beetje weet wat je mooi vindt en wat past bij de verlichting die je al hebt. Steeds vaker kiezen mensen voor decoratieve verlichting, waarbij warm licht de boventoon voert. Voel je meer voor een moderne uitstraling? Bekijk dan eens de mogelijkheden van slimme verlichting. Door verschillende lampen samen te laten werken, pas je in één oogopslag de sfeer in huis aan voor elke gelegenheid. Maar vooral: durf ook oud en nieuwe te combineren! Dat geeft vaak heel fraaie en verrassende lampcombinaties en lichtpatronen.

Vreemde eend in de bijt

Een hanglamp gemaakt van stalen draden en bronzen details. Klinkt vreemd? Dat is het allerminst. Klassieke materialen en kleuren als goud, brons en metaal zijn helemaal van nu. Ook glazen verlichting is aan een comeback bezig. Zo kun je kiezen uit verschillende glazen lampomhulsels met allerlei bloemenprintjes. Juist deze materialen zorgen voor een exotische uitstraling. Een leuke toevoeging in moderne wooninrichtingen die bijvoorbeeld veel exotische kamerplanten hebben. Laat die jungle trouwens maar komen, want lampenhouders in de vorm van apen, nijlpaarden en vogel zijn ook helemaal in! En nu we het toch over de jungle hebben. Voor in de tuin tip ik je overigens nog wel even graag op de riverstone gardenlamp. Deze vreemde eend in de bijt is een waar sieraad voor elke tuin.

Ik word graag op de hoogte gehouden. Heb je zelf nog tips die je met me wil delen? Laat het me weten via het contactformulier.

Back To Top