skip to Main Content
Een Scandinavisch Interieur, Wat Is Dat En Hoe Krijg Jij Deze Woontrend In Huis?

Een Scandinavisch interieur, wat is dat en hoe krijg jij deze woontrend in huis?

Wat is een Scandinavisch interieur?

De Scandinavische interieurstijl is jarenlang één van de populairste woonstijlen. Hij is het best te omschrijven als puur en eenvoudig. Je zou het bijna minimalistisch kunnen noemen, maar dan zouden we voorbijgaan aan de warme uitstraling waar miljoenen mensen verliefd op zijn geworden. In dit blog leg ik aan de hand van drie thema’s – kleurgebruik, gezelligheid en Scandinavisch design – uit hoe je je huis omtovert tot een Scandinavisch paradijs. Lees verder en maak je huis gezellig voor het najaar.

1. Kleurgebruik

In Scandinavië schijnt de zon een groot deel van het jaar helemaal niet en zitten de mensen veel binnen. Vandaar dat ze dol zijn op het gebruik van lichte kleuren. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van wit, neutrale kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en wol. Hiermee wordt een pure uitstraling gecreëerd, die dicht bij de natuur staat.

2. Maak het gezellig

Om het gezellig te maken slaan de Scandinaviërs niet door in hun minimalisme, maar zorgen ze altijd voor gezellige accenten, waarmee ze hun interieur niet alleen mooier maken, maar ook comfortabeler. In Denemarken hebben ze er zelfs een speciaal woord voor: “hygge”. Dat betekent in het Nederlands iets als knus of gezelligheid.

Het toevoegen van kussens, dekentjes en kleden zorgt voor meer comfort en een warmere uitstraling. Hiervoor worden natuurlijk mooie en natuurlijk materialen gebruikt. Natuurlijk met mate om de kenmerkende eenvoud geen geweld aan te doen. In een Scandinavisch interieur heeft alles namelijk een functie. Je zult er geen hele berg kussentjes vinden, waar één kussen volstaat.

3. Scandinavisch design

De hoofdrol in het Scandinavische interieur is natuurlijk weggelegd voor de Scandinavische meubels. Deze zijn het best te omschrijven als eenvoudig en functioneel met een natuurlijke vormgeving. Dit resulteert in doordachte meubels, waarbij elke vorm en ronding een functie heeft. Vaak zijn het ware kunstwerken die gewoon als object al mooi zijn om in huis te hebben. Veel heb je er trouwens niet nodig, want zelfs Scandinavisch design zelf mag niet ten koste gaan van het ruimtelijke gevoel.

Wat kenmerkt Scandinavische meubels

De basis van een Scandinavisch interieur is dus eenvoudig. Dit style je vervolgens af met kussens, kleedjes om het comfortabel en gezellig te maken. Zo maak je je huis comfortabel voor het najaar. En dat kan geheel comfortabel vanuit je luie stoel, want Scandinavische meubelen bestellen kan gewoon online.

Wil je meer tips om je huis gezellig te maken? Mijn andere blogs over wonen vind je hier.

Back To Top