skip to Main Content

5 tips voor het inrichten van vitrinekasten

Hoe moet je een vitrinekast inrichten?

Vitrinekasten zijn weer helemaal trendy op het moment. Je kunt ze kopen in verschillende maten, vormen en stijlen. En je kunt er pronken met al je favoriete items. Maar dan moet je wel weten hoe je de kast goed inricht natuurlijk. Gebruik deze 5 tips en dan komen al jouw spulletjes het beste tot zijn recht.

Wat is een vitrinekast?

Allereerst wil ik even duidelijk maken wat we bedoelen als we het over vitrinekasten hebben. Hier bestaan nog wat verschillende opvattingen over namelijk. Vitrinekasten zijn kasten die aan de voorkant volledig van glas zijn. Heb je kast waarbij de bovenste helft open is of glas heeft en de onderste helft laatjes en deuren heeft? Dan hebben we het over buffetkasten. Maar deze tips kun je natuurlijk ook prima toepassen voor het inrichten van de bovenste helft van je buffetkast!

1. Maak groepjes

Zet je alle spullen willekeurig in de kast? Dan wordt het gegarandeerd een rommeltje. Hoe mooi de voorwerpen los van elkaar ook zijn, allemaal bij elkaar komen ze niet tot hun recht. Daarom is het slim om groepjes te maken van spullen die mooi bij elkaar staan. Zo zorg je voor meer inhoud in de kast.

2. Zorg voor zigzag

Heb je een vierkant fotolijstje dat je in de vitrinekast wilt zetten? Zet daar dan geen vierkant doosje naast. Het doosje kun je dan beter schuin boven het fotolijstje plaatsen. Daar schuin boven zet je dan weer een voorwerp met een vergelijkbare vorm. Zo creëer je dus een zigzag patroon of een driehoek met voorwerpen met dezelfde vorm. Dit houdt de kast visueel interessant.

3. Laat ruimte over

Je hebt natuurlijk een heleboel mooie spullen en accessoires waar je trots op bent en die je graag wilt laten zien. Daar zijn vitrinekasten natuurlijk ook voor. Toch is het beter om wat ruimte over te laten. Voorkom dat de kast te vol komt te staan. Zo creëer je rustpunten die je vitrinekast, waardoor je vitrinekast er direct een stuk stijlvoller uitziet.

4. Varieer met verschillende hoogtes

Heb je veel voorwerpen die ongeveer even hoog zijn? Dan kun je boeken gebruiken om te zorgen voor hoogteverschil in de kast. Leg een stapeltje boeken onder de groepjes met je spullen die je wat hoger wilt hebben. Variatie is het sleutelwoord.

5. Maak keuzes

Misschien kom je erachter dat door het toepassen van deze tips niet al jouw pronkstukken in de vitrinekast passen. Dan moet je helaas keuzes maken. En het voordeel is: wanneer je toe bent aan wat variatie kun je heel eenvoudig wat items wisselen.

Hebben deze tips je geholpen en wil je op de hoogte blijven van vergelijkbare blogs? Houd dan zeker mijn interieurpagina in de gaten!

Back To Top