skip to Main Content

Pergola ideeën en inspiratie

Inspiratie voor uw pergola

Wilt u ‘s zomers lekker beschut buiten zitten, maar wilt u het buitengevoel zo veel mogelijk behouden? Bedenk dan eens wat een pergola u allemaal zou kunnen brengen. Deze houten constructie op palen kan u beschermen tegen alle weersomstandigheden, zowel zon als regen. Wij hebben wat leuke inspiratie gevonden voor uw pergola. Lees snel verder!

3 inspirerende ideeën

Een pergola in uw tuin biedt veel voordelen. U kunt heerlijk beschut en beschermd buiten zitten. U heeft veel lichtinval en ervaart veel ruimte, omdat een pergola geen muren en geen dak heeft. En in de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om er een in uw tuin te plaatsen. Wanneer u de volgende 3 inspirerende ideeën toepast, haalt u nog meer uit uw pergola:

  1. Laat klimplanten tegen uw pergola opklimmen voor een mooi, natuurlijk effect.
  2. Bevestig een schaduwdoek, zodat u ‘s zomers geen parasol nodig heeft.
  3. Laat uw pergola een mooie overgang vormen tussen uw huis en uw tuin.

Materiaal pergola

Een pergola kan van allerlei verschillende materialen gemaakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof, hardhout of aluminium. Deze materialen zien er niet alleen fraai uit, ze gaan ook nog eens lang mee. Hout geeft uw pergola een heel natuurlijke uitstraling en is bovendien niet heel duur. Aluminium is licht, maar toch sterk. Het is roestvrij en heeft geen onderhoud nodig. Ook kunststof is licht en bijna onbreekbaar. U heeft dan ook minder pilaren nodig wanneer u voor dit materiaal kiest.

Uw pergola inspiratie

Heeft u al een pergola in de tuin? Of wilt u er binnenkort één aanschaffen? Dan heeft u misschien nog meer pergola inspiratie voor ons. Wij zijn heel benieuwd. Vertel ons over uw pergola inspiratie via ons contactformulier.

Back To Top