skip to Main Content
Olijfolie Weetjes

Olijfolie weetjes

Niet alleen voor het bereiden van voedsel

Olijfolie kennen we allemaal als product om eten mee te bereiden. Het is gezond, omdat het hoge concentraties vitamines en mineralen bevat en vol zit met met onverzadigde vetzuren. Maar olijfolie is op nog veel meer manieren te gebruiken. Wil je weten welke? Lees dan deze olijfolie weetjes.

Een mooie bos haar

Olijfolie is goed voor het haar. Het werkt hydraterend en maakt het haar zacht. Daarnaast bevordert het de gezondheid van de hoofdhuid en helpt het roos te voorkomen. Verder zit er vitamine E in olijfolie. Deze is belangrijk voor de haargroei.

Een jonge huid

Ook jouw huid houdt van olijfolie. De olie houdt de huid jong, zacht en soepel. Zo wordt deze beschermd tegen veroudering en uitdroging. Olijfolie is geschikt voor alle huidtypes. Daarom wordt het veel gebruikt in verzorgingsproducten.

Schoonmaakmiddeltje

Olijfolie kun je ook gebruiken als schoonmaakmiddel. Wanneer je verf aan jouw handen hebt, wrijf je ze in met olijfolie. Je wacht vijf minuten en wast jouw handen daarna goed met zeep. De verf gaat er nu veel makkelijker af. Wanneer je krassen op lederen meubels hebt, kun je met een beetje olijfolie en een katoenen doek het leer weer mooi maken door de olie er met een licht draaiende beweging in te wrijven. Gebruik je olijfolie op roestvrij staal, dan begint het gelijk te blinken.

Weetjes over olijfolie

Er valt nog veel meer te weten over olijven. Wist je bijvoorbeeld:

  • …dat een olijfboom 300 tot 600 jaar kan worden?
  • …dat olijfolie de kans op hart- en vaatziektes verkleint?
  • …dat Spanje de grootste producent van olijfolie is?
  • …dat olijfolie één van de hoofdingrediënten van mayonaise is?
  • …dat vanille-ijs heerlijk is met wat olijfolie en zout?

Meer weten over olijfolie

Vond je deze weetjes leuk en wil je nog meer weten over olijfolie? Er zijn ontzettend leuke sites waar je alles over olijven en olijfolie te weten kunt komen. Wil je weten welke? Neem dan contact op via het contactformulier.

Back To Top