skip to Main Content
De Perfecte Vriendinnendate In Rotterdam

De perfecte vriendinnendate in Rotterdam

Waarheen in Rotterdam met je vriendinnen?

Yes! De horeca en winkels zijn weer open en hopelijk ditmaal voorgoed. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarom heb ik met vriendinnen afgesproken om een dagje naar Rotterdam te gaan. We hebben er lang naar uitgekeken en we zijn al een tijdje niet meer Rotterdam geweest. De skyline van de eens zo grauwe havenstad is in de afgelopen jaren getransformeerd tot die van een ware metropool. Verder mag Amsterdam geografisch gezien dan de hoofdstad zijn, op culinair gebied is het zéker Rotterdam. Wat we allemaal gaan doen? Dat lees je hieronder.

1. Watertaxi

Omdat we zoveel mogelijk willen zien nemen we de watertaxi, Vanaf het water zien we zo de hele skyline van Rotterdam én de Erasmusbrug terwijl we ondertussen lekker bijkletsen. Zo zien we in één dag zoveel mogelijk. Bovendien kun je uitstappen waar je wilt dus dat is makkelijk.

2. POING!?

Na het bezichtigen van de skyline is het tijd voor wat actie. Omdat we allemaal dol op spelletjes zijn – en super competitief – mag een bezoekje aan POING niet ontbreken. Deze spelletjeshal overtreft dan ook onze stoutste dromen. Van arcade games tot flipperkasten en van dansmachines tot karaoke het is hier altijd een gezellige chaos!

3. High tea met vriendinnen

Na de actie is het tijd voor wat lekkers. Rotterdam barst van goede horeca, maar vriendinnen die vaker in Rotterdam komen waren vol lof over een sfeervol restaurant met een geweldig high tea arrangement. Omdat de capaciteit door corona nog wat lager is dan normaal, heb ik hier gereserveerd om verzekerd te zijn van een plek. Dat wordt gezellig verder kletsen onder het genot verschillende theesoorten met bijpassende hapjes.

4. Grenzeloos winkelen

Nadat we ons buikje gevuld hebben is het tijd om te shoppen! Rotterdam barst van de leuke winkels en heeft een gevarieerd aanbod van kleine boetieks, grote warenhuizen en unieke speciaalzaken die de stad kleur geven. Vooral ‘het oude noorden’ en ‘de nieuwe binnenweg’ zijn aanraders. Hier vind je spullen waarvan je niet eens wist dat je ze wilde hebben. Echt iets voor ons!

5. De perfecte afsluiting

Hoe sluit je een perfecte dag met vriendinnen af? Natuurlijk met cocktails in de hipste rooftopbar van de stad. NHOW zit op de 7e verdieping in het gelijknamige designhotel en heeft naast heerlijke cocktails ook een schitterend uitzicht over en haven en de Erasmusbrug. Om tien uur laten we ons met lichte tegenzin naar buiten werken en troosten we ons met de gedachte we deze keer niet zo lang hoeven te wachten op ons volgende uitje.

Heb jij nog goede tips voor mijn volgende vriendinnenuitje? Laat het me weten via het contactformulier.

Back To Top