skip to Main Content

Voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen de beste keuze voor iedere woonruimte

Ik ben dol op het (re)stylen van mijn eigen paleisje. Verven, een oud kastje opknappen, het afstruinen van rommelmarkten naar snuisterijen en eindeloos heen en weer schuiven met mijn meubels. Maar het begint allemaal met de basis. En naast de vloer en de wanden hoort daar ook de raambekleding bij. In dit blog vertel ik je over mijn voorliefde voor vouwgordijnen. Ja echt! Lees snel verder.

Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn onderscheidt zich als raambekleding doordat deze in tegenstelling tot andere gordijnen niet wordt opgerold of opengeschoven, maar opgevouwen. De bediening gebeurt met een koord net als bij een rolgordijn. Kenmerkend zijn de dunne latjes waar de vouw op komt te liggen. Hierdoor schuiven de verschillende lagen stof langs elkaar. Tot zover het technische gedeelte. Wat maakt vouwgordijnen nu zo geweldig?

Warm, luxueus en geschikt voor elke woonstijl

Vouwgordijnen zijn wat mij betreft de ideale vorm van raambekleding. Ze hebben een warme en luxueuze uitstraling, waardoor het behalve functioneel ook een echte toevoeging aan het huis is. Een ideale combinatie dus. Maar het zijn vooral de mogelijkheden die ze zo geweldig maken. Je kunt namelijk eindeloos variëren met verschillende stoffen, transparantie en dessins. Zo kun je ze helemaal laten samenstellen naar jouw eigen unieke smaak en stijl. Verder is het ook mogelijk om ze te laten voeren, waardoor ze ook nog eens een isolerende werking krijgen. Samengevat zijn de voordelen van vouwgordijnen:

  • Passend bij elke woonstijl
  • Combineert mooi met gordijnen en voiles
  • Zonwerend en isolerend

Gemak dient de mens

Om het gewenste eindresultaat te bereiken, adviseer ik altijd te kiezen voor op maat gemaakte vouwgordijnen van een specialist in raamdecoratie. Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende stoffen en adviseren hoe je deze het beste kunt combineren met voiles of gordijnen. Verder komen ze de vouwgordijnen zelf bij je inmeten waardoor ze altijd de juiste afmetingen hebben. Zelfs het ophangen wordt voor je gedaan! Zo weet je zeker dat het eindresultaat helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Vond je dit een leuk blog? En wil je meer lezen over het sfeervol inrichten van je huis? Lees dan ook mijn blog over de 5 musthaves voor een knus interieur.

Back To Top