skip to Main Content

Laadpalen op reis

Gaat u binnenkort op vakantie met de elektrische auto? Dan is het verstandig om een aantal zaken van te voren te controleren. Het laden van uw auto gaat in het buitenland namelijk niet zo makkelijk als in Nederland. U kunt op minder plekken uw auto opladen, kunt uw auto minder snel opladen en de apparatuur is met enige regelmaat defect. Vooral in het zuiden en oosten van Europa zijn laadpalen niet altijd beschikbaar. Lees daarom snel onze reistips, zodat u een stuk zorgelozer op vakantie gaat.

Actieradius en laadpaaldekking

Niet iedere elektrische auto heeft een grote actieradius. Dit kan behoorlijk uiteen lopen, van 150 tot 350 kilometer. Heeft u een elektrische auto die minder dan 300 kilometer op een volle tank kan rijden, dan is het wellicht verstandig om een ander vervoersmiddel te kiezen. Niet in alle landen kunt u namelijk even makkelijk uw auto opladen. In Nederland hebben we namelijk de hoogste concentratie aan oplaadpunten in Europa. In West-Europa en Scandinavië is de dekking redelijk goed. Maar hoe zuidelijker en oostelijker u komt, hoe slechter de situatie wordt. Inventariseer daarom voor vertrek of er (snel)laders langs de route zijn en of u op uw bestemming kunt laden. Er komen namelijk steeds meer vakantie-accommodaties met opladers.

Vakantietips: reizen met elektrische auto

Wanneer u met de elektrische auto op vakantie wilt, is het goed om de volgende tips in acht te nemen:

  • Vraag op tijd laadpassen voor het buitenland aan
  • Reserveer een laadpaal bij uw vakantiebestemming
  • Houd laadpaal-informatie bij de hand, bijvoorbeeld via een app
  • Neem een 230V-laadsnoer en een type 3-laadkabel mee
  • Houd rekening met een verminderde actieradius in koude, warme en bergachtige gebieden

Heeft u nog tips over laadpalen op vakantie? Geeft ze door via ons contactformulier.

Back To Top