skip to Main Content
3 Musthaves In Een Grote Woonkamer

3 musthaves in een grote woonkamer

Hoe moet je een grote woonkamer inrichten?

Een grote woonkamer hebben is heerlijk. Je hebt alle ruimte voor je spullen en er is meer dan genoeg plek om vrienden en familie over de vloer te hebben. Toch kan het inrichten van een grote woonruimte nog best een uitdaging zijn. Het is lastig om de ruimte te vullen zonder dat het rommelig wordt. Daarom noem ik hier 3 artikelen die je zeker moet hebben om te zorgen voor eenheid en gezelligheid in een grote woonkamer.

1. Grote wanddecoraties voor kleur en sfeer

Met een grote woonkamer heb je natuurlijk ook veel lege ruimte op de muren waar je vanalles mee kunt doen. Zoek daarom naar mooie statement pieces voor aan de muur. Zo zorg je voor kleur en sfeer, zonder dat je daar een heleboel losse spulletjes voor nodig hebt. Bovendien mag je in een grote ruimtes de meubels gerust in het midden van de ruimte plaatsen, in plaats van tegen de muur. Dus met grote kunststukken aan de muur voorkom je ook dat je uit gewoonte alle meubels tegen de muur plakt.

2. Zorg voor eenheid met een vloerkleed

In een grote woonkamer kunnen de losse meubelstukken allemaal wat verloren in de ruimte lijken te staan. Vaak staan de meubels verder uit elkaar dan bij een kleine woonkamer. Hierdoor kan er een gebrek aan eenheid ontstaan. Dit is gelukkig heel makkelijk op te lossen met een groot vloerkleed. Hiermee zorg je letterlijk voor verbinding tussen alle losse meubelstukken. Zo maak je van alle spullen in jouw grote woonkamer toch een geheel.

3. Genoeg zitplaatsen met een U-vorm hoekbank

Heb je meer dan genoeg ruimte in de woonkamer? Wees dan niet bang om die te vullen met grote meubelstukken. Veel mensen zijn bang dat ze het gevoel van ruimte kwijtraken, wanneer ze de woonkamer volzetten met grote items. Maar al die ruimte is er natuurlijk om lekker te gebruiken. Daarom raad ik aan om een U-vorm hoekbank aan te schaffen. Hiermee zorg je direct ook voor meer dan genoeg zitplekken voor al je gasten.

Back To Top