skip to Main Content
Diamond Painting

Diamond painting

Een creatieve hobby

Creatieve hobby’s zijn goed voor de menselijke geest. Ze dagen ons brein uit en helpen tegelijkertijd om tot rust te komen en even te stoppen met piekeren. Zelf ben ik echt geen kunstenaar, maar toch vind ik het wel leuk om af en toe lekker creatief bezig te zijn. Het geeft gewoon een voldaan gevoel wanneer je iets met je eigen handen gemaakt hebt. Sinds kort heb ik een nieuwe hobby ontdekt: diamond painting. Ik ben helemaal enthousiast en vertel je in dit blog graag waarom.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is een beetje te vergelijken met schilderen op nummer. Je hebt een tekening met allemaal kleine vakjes en die vakjes hebben een cijfer of een letter. Daarbij heb je ook zakjes met kleine diamantjes. Ieder zakje heeft een eigen cijfer of letter en een eigen kleur met diamanten. Je plakt met een speciale tool de juiste diamanten op het juiste vakje. Zo ontstaat er uiteindelijk dus een prachtig schilderij.

Wat is er leuk aan?

Het klinkt misschien niet heel spannend om steentjes op de juiste vlakjes te moeten plakken, maar geloof me: het is echt leuker dan het klinkt. Enkele ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan met diamond painting:

  • Je kunt kiezen uit heel veel verschillende prints en tekeningen
  • Het is heel mindful om hiermee bezig te zijn
  • Je hebt geen geklieder met verf
  • Je pakt de diamond painting er makkelijk even bij, maar kunt hem ook handig oprollen voor als je een volgende keer verder gaat
  • Uiteindelijk heb je een mooi schilderij om op te hangen
  • Het is ook leuk om te doen met kinderen
  • Je hebt voldoening omdat je zelf iets gemaakt hebt

Ik ben dus razend enthousiast over deze nieuwe hobby en raad je aan om het ook zelf een keer te proberen. Of geef een diamond painting set aan iemand als kerstcadeau!

Back To Top