skip to Main Content
Een Natuurlijke Leefwereld Voor Mijn Hamster

Een natuurlijke leefwereld voor mijn hamster

Een veilig onderkomen voor mijn hamster

Ik heb sinds kort een huisdier. Het is zo’n handige, zo één die je niet hoeft uit te laten. Ik heb me dus laten overhalen om een hamster te kopen. Supergezellig en superleuk. Maar ik had totaal niet nagedacht over waarin je een hamster moet houden. Gewoon een kooitje, dacht ik. Maar dat is dus niet waar. Ik weet nu dat je een hamster houdt in een hamster terrarium.

De wereld van hamsterscaping

Afijn, ik koop dus een hamster terrarium in een speciaalzaak voor knaagdieren. Dat leek mij wel de meest logisch plek om dat te doen. Mij werd daar geadviseerd om een glazen terrarium voor mijn hamster te kopen, want dan kan ik hem door het glas altijd goed zien. Bovendien is een glazen hamster terrarium diep genoeg voor veel bodembedekking. Want
een hamster maakt zijn holletjes het liefst op wel 50 centimeter diepte! Dat is dan wel in het wild. Maar in het terrarium lijkt het ook een beetje op de echte natuur. En dat was nog een reden om te kiezen voor het terrarium: het is het perfecte onderkomen voor hamsterscaping, werd mij verteld! Toen gingen mijn wenkbrauwen flink omhoog. Wat is nu in godsnaam hamsterscaping?

Natuurlijke leefwereld nabootsen

En zo ontdekte ik het volgende: bij hamsterscaping wordt het hamster terrarium op een zo natuurlijk mogelijke manier ingericht, zodat het goed inspeelt op het natuurlijke gedrag van de hamster. Hij moet dus lekker kunnen klimmen, verstoppen en graven. Hamsterscaping zorgt voor lieve en blije hamsters. En die leiden tot een vredig, gezond en gelukkig hamsterleven. Kortom: de hamster heeft zo optimaal hamsterplezier!

Benodigdheden voor hamsterscaping

Ik ben begonnen met een aantal basisbenodigdheden, waaronder een dik pak bodembedekking van katoen. Katoen absorbeert zeer goed, neemt luchtjes op en maakt het graven van tunneltjes mogelijk die goed blijven staan. Verder deed ik er wat gedroogd mos in. Het is niet alleen leuk en mooi om naar te kijken, maar het is ook zeer goed nestmateriaal. Ten slotte plaatste ik een houten loopwiel. Daarin blijft de hamster lekker actief en kan hij er zijn nageltjes op slijten.

Hamster terrarium kopen

Conclusie: ik ben hartstikke blij met mijn lieve hamster. En hij is blij met zijn hamster terrarium. Wil jij die ook? Je koopt een hamster terrarium dus eenvoudig online of fysiek in een knaagdieren speciaalzaak.

Reageren op dit blog? Dat kan via het contactformulier op mijn website.

Back To Top