skip to Main Content
Hoe Weer Het Leven Oppakken Na Een Scheiding?

Hoe weer het leven oppakken na een scheiding?

Manieren om weer verder te gaan met je leven

Bij de meeste mensen is een echtscheiding echt ontwrichtend. Alles wat normaal was in je leven ligt ineens overhoop. Zeker als je ook kinderen hebt, kan de zorg voor hen plotseling een zeer groot twistpunt worden. Want wie zorgt er voor hen en wie kan dat regelen met zijn of haar werk? Kortom: een scheiding is een periode vol stress, verdriet, boosheid, onbegrip en andere heftige emoties. Hoe het leven dan weer oppakken na een scheiding is de vraag die veel mensen zich stellen. Ik heb niet alle wijsheid in pacht, maar ben wel ervaringsdeskundig en ik kan je wat tips geven om de eerste tijd als single de draad weer op te pakken. Want een echtscheiding verwerken is tijd in jezelf investeren.

Tijd nemen om scheiding te verwerken

Als je net een scheiding achter de rug hebt, kom je onvermijdelijk in een rouwperiode terecht. Waarschijnlijk overheerst het verdriet en de boosheid over het feit dat je relatie ten einde gekomen is. Je leven staat op zijn kop en je toekomstbeeld ziet er anders uit. Halsoverkop een andere weg inslaan, is meestal niet de goede weg. Mijn advies: neem de tijd om afscheid te nemen van je leven in een relatie.

Opnieuw ontdekken wie je bent

Wat waren je plannen voordat je in een relatie terecht kwam? Heb je dingen gelaten vanwege je partner? Heb je dromen opgegeven? Probeer die oude wensen en ambities te herontdekken en mogelijk weer op te pakken.

Tijd nemen voor hobby’s

Had je hobby’s die je hebt laten gaan? Dan is dit het moment om die weer op te pakken. Tijd in jezelf investeren, is ook tijd nemen voor leuke dingen. Maak een lijstje van dingen waar je vrolijk van wordt en neem die vrolijkheid mee in je nieuwe leven.

Tijd nemen voor sociale contacten

Een scheiding brengt vaak vergaande veranderingen met zich mee, zoals het eindigen van bestaande vriendschappen, maar ook het vinden van nieuwe vriendschappen. Zoek mensen op met dezelfde interesses en ga leuke dingen met hen doen.

Durf alleen te zijn

Durf ook alleen te zijn. Het is niet erg om als single door het leven te gaan. Soms kan rust iemand ook goed doen. Vind de juiste balans tussen rust en het onderhouden van contacten.

Met bovenstaande tips ben ik zelf een heel eind gekomen. Ik hoop dat ze jou ook helpen. En je kunt altijd nog aankloppen bij Resolvevisie.nl voor een goed gesprek hierover. Heb je nog vragen voor me? Stuur ze me via mijn contactformulier.

Back To Top