skip to Main Content
Tips Voor Meer Zelfvertrouwen

Tips voor meer zelfvertrouwen

Voel je zelfverzekerd

Zelfvertrouwen is voor veel vrouwen toch nog wel een dingetje. We zijn onzeker over ons uiterlijk of voelen ons niet lekker in ons eigen vel: en dat is zonde! Je leeft maar één keer en een gebrek aan zelfvertrouwen kan ervoor zorgen dat je minder geniet van het leven. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen en tevreden te zijn met zichzelf. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Zelfvertrouwen moet groeien, en deze 3 tips kunnen daarbij helpen!

1. Spreek positieve woorden

We worden vaak onzeker door onze gedachten. Wanneer we in de spiegel kijken, gaat onze aandacht vooral naar de dingen waar we niet zo tevreden over zijn. Dit zorgt ervoor dat daar de focus op komt te liggen. Wil je meer zelfvertrouwen? Ga dan iedere dag voor de spiegel staan en benoem wat je wél mooi vind aan jezelf. In het begin voelt dit heel onwennig, maar je zult merken dat dit na een tijdje echt helpt.

2. Stop met vergelijken

Accepteer dat jij en jouw lichaam uniek zijn. Je hebt misschien niet de lange benen van de buurvrouw of de krullen van je beste vriendin. En dat is helemaal oké! Stoppen met jezelf met anderen vergelijken is helaas nog niet zo makkelijk. Ontvolg in ieder geval de gefotoshopte modellen op Instagram. Je zult zien dat dat een stuk beter is voor je zelfvertrouwen.

3. Accepteren of veranderen

Er zijn veel dingen waar we geen invloed op hebben, zoals onze lengte, lichaamsbouw of oogkleur bijvoorbeeld. Maar zijn er echt delen van je lijf waar je ontevreden over bent? Verander ze dan, zodat je weer vol trots over straat kan. Er is niets mis met jouw lichaam zoals het nu is. Maar er is ook niets mis met een botoxbehandeling of nieuwe gelnagels voor net dat beetje extra zelfvertrouwen.

Back To Top