skip to Main Content
Drankjes Voor De Feestdagen

Drankjes voor de feestdagen

Lekkere drankjes voor de feestdagen

De feestdagen zijn hét moment om lekker uitgebreid te tafelen met vrienden en familie. Veel mensen zijn weken van tevoren al bezig met bedenken wat er op tafel moet komen te staan. En hoewel lekker eten zeker belangrijk is, merk ik dat de drankjes hierbij vaak worden vergeten. Daarom geef ik hier 5 tips voor de lekkerste en feestelijkste drankjes.

Mimosa

Wil jij je dag meteen goed beginnen met een feestelijke brunch? Drink hier dan een lekker mimosa bij. Deze cocktail van sinaasappelsap, cointreau en mousserende wijn is hét excuus om lekker vroeg te kunnen beginnen met een drankje.

Fruitwater met cranberry

Genoeg water drinken blijft iedere dag van het jaar belangrijk. Maar bij speciale gelegenheden kun je die karaf met water heel eenvoudig wat opleuken door fruit toe te voegen. Zelf houd ik erg van de vrolijke rode kleur en de friszure smaak van cranberry’s. Vind je dit te zuur? Dan kun je ook nog wat steranijs toevoegen als tegenhanger.

Limoncello

Als digestief kies ik graag voor limoncello. Je kunt het zelf maken, maar persoonlijk vind ik limoncello kopen makkelijker. En deze echte limoncello smaakt eigenlijk nog lekkerder ook.

Sgroppino

Wil je eens iets anders dan dat saaie bolletje ijs als nagerecht? Maak er dan een sgroppino van! Hierbij meng je prosecco met wodka en voeg je een bolletje sorbetijs naar keuze toe.

Koffie met likeur

Bij lang tafelen kan een lekker koffietje wat mij betreft ook niet ontbreken. Geef je koffie een feestelijke draai, door een lekker likeurtje toe te voegen. Heb je even genoeg van alle alcohol? Dan geeft ook een lekkere koffiesiroop net dat beetje extra.

Heb jij een van deze drankjes geprobeerd? Stuur een bericht en laat weten wat je ervan vond!

Back To Top