skip to Main Content
Edelstenen Online Kopen – 3 Belangrijke Vragen

Edelstenen online kopen – 3 belangrijke vragen

Online edelstenen kopen? Let hierop!

Wil je online edelstenen kopen? Dan is het altijd goed om voorzichtig te zijn. Je weet nooit zeker of je misschien wordt opgelicht bij het doen van online aankopen. Zeker bij het kopen van edelstenen wil je dit even checken, omdat mooie stenen best wel duur kunnen zijn. Daarom stel ik altijd deze 3 vragen wanneer ik online edelstenen wil bestellen.

1. Is er ook een fysieke winkel?

Er worden online heel veel edelstenen aangeboden. Soms voor best veel geld. Maar vaak zijn dit particulieren die de stenen doorverkopen en geen erkende verkooppunten. Wil je zeker weten dat je niet opgelicht wordt? Dan kun je het beste edelstenen bestellen bij een zaak die ook een fysiek verkooppunt heeft.

2. Is de steen ongeschonden?

Ik gebruik de edelstenen vooral als decoratie in mijn interieur. Daarom vind ik het wel belangrijk dat de steen er gaaf uitziet en geen beschadigingen heeft. Ik vraag dan ook altijd of de edelsteen ongeschonden is. Zo heb ik een garantie, wanneer de steen toch beschadigd bij me thuis aankomt. Hierbij vraag ik ook vaak of de verkoper een filmpje van de steen kan maken. Zo kan ik zelf controleren of de edelsteen niet beschadigd is en een filmpje is moeilijker te bewerken dan een foto.

3. Krijg je professioneel advies

Een laatste check die je kunt doen om te voorkomen dat je wordt opgelicht, is vragen om advies of meer informatie. Veel betrouwbare en specialistische verkooppunten geven namelijk gratis een telefonisch consult over de stenen in hun collectie. Of er worden workshops aangeboden. Krijg je professioneel advies van een kenner? Dan kun je met een gerust hart de edelstenen online bestellen. Zeker wanneer er ook een fysieke winkel is en je een garantie hebt dat de steen helemaal gaaf is, kan er niet veel meer mis gaan.

Back To Top