skip to Main Content
3 Heerlijke Zomerse Gerechten

3 heerlijke zomerse gerechten

Zomerse gerechten #1: Yoghurt met aardbeien en blauwe bessen

Zoekt u een verfrissend ontbijt in de zomer? Misschien is yoghurt met aardbeien en blauwe bessen dan wat voor u. Het grote voordeel aan dit gerecht is dat je zonder dat je het door hebt veel fruit binnen krijgt. Dit gerecht is dus erg gezond! Tevens geeft het gerecht veel energie en is fruit een van de beste dingen om te eten in de ochtend. Daarom raden wij iedereen aan om zeker 2 keer per week Yoghurt met aardbeien en blauwe bessen te eten als ontbijt. En houdt u niet van blauwe bessen? Dan kunt u altijd de blauwe bessen vervangen door frambozen. Of misschien vindt u het zelfs lekker om blauwe bessen frambozen en aardbeien door elkaar te mengen. Hoe dan ook dit gerecht zou iedereen eens moeten proberen!

Zomerse gerechten yoghurt aardbeien

Zomerse gerechten #2: Meloen met ham

Zomerse gerechten meloen met ham

Een van de meest populaire zomerse gerechten is natuurlijk meloen met ham. Een fris en heerlijk gerecht voor als voorafje of gewoon als een lekkere snack. Maar wat zijn nou de beste ingrediƫnten om dit gerecht te maken? Als eerste heeft u natuurlijk galiameloen nodig vervolgens, is de beste ham om te kiezen de Italiaanse Coppa ham. Coppa is een traditionele Italiaanse droge ham met een vrij sterke kruidige smaak. De combinatie van meloen en rauwe ham is natuurlijk een klassieker maar je kan de combinatie bijvoorbeeld ook in een salade verwerken. Wat natuurlijk ook heerlijk is en, op deze manier kan je een meloen ham salade ook echt als maaltijd eten.

Zomerse gerechten #3: Griekse salade

Een ander heerlijk zomers gerecht is natuurlijk de Griekse salade. Ook dit gerecht is weer een van de meest populaire zomerse gerechten. Dit komt vooral door de sappige smaak van de tomaten gemixt met de frisse knapperigheid van de komkommers en de prikkelende zoutige smaak van de feta. Maar welke ingrediƫnten heeft u nodig om een Griekse salade te maken? Als eerst heeft u natuurlijk tomaat nodig (het liefst Italiaanse of Griekse tomaat). Vervolgens heeft u paprika, komkommer, olijven, rode ui, olijfolie (het liefst Italiaanse of Griekse), zout, feta en oregano nodig. Mix dit door elkaar en u kunt gaan genieten van uw Griekse salade. U kunt natuurlijk zelf bepalen hoe u de salade samen stelt. De een houdt bijvoorbeeld van meer tomaat dan de ander en de ander weer van meer feta dan de ander. Een ding blijft echter een feit: De salade is en blijft heerlijk als een zomerse maaltijd.

Zomerse gerechten Griekse salade

Back To Top