skip to Main Content
Bouw Voordelig Het Herenhuis Van Je Dromen

Bouw voordelig het herenhuis van je dromen

Herenhuizen werden vroeg in de vorige eeuw gebouwd voor de gegoede burgerij. Dat zijn ze nu nog steeds als we naar de prijzen kijken. Ik heb in mijn studententijd in een herenhuis op kamers gezeten en dat is me opperbest bevallen. Het liefste zou ik – nadat ik héél goed heb gespaard of de loterij win – zelf een herenhuis kopen. Ook een skeere meid mag dromen hebben toch?

Nu las ik laatst een artikel dat het goedkoper is om zelf een huis te bouwen dan de markt op te gaan. Hoe dit zit lees je in dit blogartikel. Dus mocht de Bitcoin ooit weer stijgen dan zijn jij en ik in ieder geval goed voorbereid!

Wat is een herenhuis?

Een herenhuis is een statig pand met een chique uitstraling. Het is ruim opgezet, met minimaal twee woonlagen plus een zolder. Alles is royaal opgezet en er zijn geen schuine wanden. Hierdoor heb je altijd het gevoel van ruimte en kun je je woning net zo inrichten als de droomhuizen in de woonbladen.

Waarom zelf een herenhuis bouwen goedkoper is

Tot zover de mogelijkheden/dromen, nu: hoe bemachtig je zo goedkoop mogelijk een herenhuis. Ik geef ook meteen het antwoord: dat is door er zelf één te laten bouwen. Dit zijn de redenen:

1. Alles is gloednieuw en up-to-date

Een bestaand herenhuis heeft vaak (naast de prijs) maar één nadeel en dat is het achterstallig onderhoud: elektra, schilderwerk, isolatie, het dak, verwarming; kun je je de aanschaf al veroorloven, dan geldt dat zeker niet voor de kosten van het opknappen van het pand. Door zelf een herenhuis te bouwen is alles helemaal up-to-date en blijft het bij de bouwkosten.

2. Goedkopere locatie

De meeste herenhuizen staan op een A-locatie in het centrum van een stad of in een rijke gemeente. Door zelf een herenhuis te bouwen, kun je ook voor een iets minder dure locatie gaan waar de grond goedkoper is.

3. Slim bouwen

Een andere manier om voordelig uit te zijn, is door voor een bouwbedrijf te kiezen dat huizen op maat bouwt. Dit werkt als volgt: je kiest een basismodel woning uit en laat deze helemaal naar wens aanpassen. Zo hoef je het ontwerp niet helemaal van scratch af aan op te bouwen. Dit scheelt je veel tijd én de kosten van een dure architect.

Begin vast met sparen

Ben je serieus in het verwerven van je eigen herenhuis? Ga je dan eens oriënteren bij een bouwbedrijf om je hiermee te helpen. Zo ontstaat er een helder plaatje van de kosten en mogelijkheden.

Zelf moet ik nog even doorsparen, maar dat belet me niet om alvast trendy verlichting uit te zoeken.

Back To Top