skip to Main Content
Lekker Winkelen Met Muziekcomputer In De Retail

Lekker winkelen met muziekcomputer in de retail

Goede muziek bevordert de koopdrang

Ik ben – uiteraard – consument en kom daardoor geregeld in de retail sector om te winkelen, of om mijn broodnodige spullen te kopen om het leven aangenaam te maken. Daarnaast heb ik ook enige tijd in de retail gewerkt als verkoopster. Dat was heel leuk om te doen. Maar wat heb ik mij groen en geel geërgerd aan de muziek die veel bedrijven draaien. Dat is ten eerste voor het winkelend publiek niet leuk, en ten tweede voor de werknemers van de zaak niet te harden. Sterker nog: gewoon niet uit te houden. Constant diezelfde eentonige slappe muziek, die meer voor bejaarden is dan voor de doelgroep van de winkel, komt op een gegeven moment echt je neus uit. In ieder geval: de mijne wel! Ik weet inmiddels dat dat beter kan met een muziekcomputer voor de retail. Achtergrondmuziek in de detailhandel is belangrijker voor het succes van een bedrijf dan je zou denken. In dit blog vertel ik je er meer over!

Meer levendigheid

Een winkel die muziek draait, doet het in de ogen van het winkelend publiek veel beter dan wanneer het in de winkel helemaal stil is. Bedrijven als de apotheek en de bank zijn bijvoorbeeld vaak geluidloos. Dit zorgt voor een kille sfeer waar je zo snel mogelijk weg wilt! Zelfs op deze plaatsen kan muziek wat leven in de brouwerij brengen en klanten langer verbonden houden met het merk.

Eén uit duizenden

Muziek is ook een goede manier om je te onderscheiden. Met een bepaalde stijl, merknaam en logo geef je je identiteit als retailer weer. Maar dat doe je ook met de muziek die je in de zaak afspeelt. Is het je bijvoorbeeld ooit opgevallen dat een winkel die ruigere muziek draait ook wat stoerdere kleding wil verkopen?

Iedereen welkom laten voelen

Omdat muziek zo verweven is in het dagelijks leven van mensen, voelen klanten zich meer welkom in winkels die muziek draaien. Dit geeft direct een ontspannen sfeer die niet zwaar en beladen aanvoelt. Hierdoor kunnen klanten veel sneller je winkel binnenlopen en ook nog eens langer blijven!

Zet de sfeer aan met een muziekcomputer

Muziek zorgt voor een prettige winkelervaring die de merkprincipes van een winkel kunnen uitdragen of versterken. Zo kan een luxe parfumwinkel muziek draaien die klanten in Parijse sferen brengt en kan een sportwinkel stoere hiphop-muziek draaien om de sportiviteit nog meer te benadrukken. Een muziekcomputer in de retail heeft dus veel voordelen ten opzichte van de klantervaring en is de investering zeker waard!

Heb je een voorbeeld van een muzikale mislukking met winkelmuziek? Laat het me dan snel weten! Stuur hier een bericht in.

Back To Top